Manager Financial Accounting & Control

Onze opdrachtgever, Equipe Zorgbedrijven, is een zelfstandige groep van gespecialiseerde klinieken in Nederland. De onderneming komt voort uit de in 1995 opgerichte Velthuis kliniek. Men kan terecht voor zowel verzekerde als onverzekerde zorg. De groep is georganiseerd in een matrix structuur bestaande uit 3 Business Lines (BL) en 14 vestigingen, waarvan 5 hoofdvestigingen met operatiekamers. Binnen een vestiging zijn een of meerdere Business Lines vertegenwoordigd en zijn er poliklinische en operatieve behandelfaciliteiten. De Business Line Velthuis kliniek richt zich plastische chirurgie, cosmetische dermatologie en huidverbetering. De Business Line Xpert Clinic richt zich op hand- en polszorgchirurgie en de Business Line Helder kliniek richt zich op flebologie, proctologie en liesbreuken. Het hoofdkantoor van Equipe Zorgbedrijven bevindt zich in Eindhoven met de vestigingen in Amsterdam, Almere, Amersfoort, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Gorinchem, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Velp, Venlo en Zeist. Met zo'n 250 medewerkers worden per jaar meer dan 20.000 patiënten in klinieken van Equipe Zorgbedrijven behandeld.

In 2015  heeft het beursgenoteerde investeringsfonds GIMV een minderheidsbelang in Equipe Zorgbedrijven genomen, met als doel de verdere groei van de organisatie te faciliteren. Dit heeft tevens geresulteerd in een programma van investeringen en verstevigingen van de organisatie. Zo is er onlangs een implementatie van Exact Financials uitgevoerd en is in december 2016 Handtherapie Nederland en Handtherapie Onderwijs overgenomen om de keten van specialistische en kwalitatief hoogwaardige handencentra toegankelijk te maken voor alle patiënten in Nederland.

In verband met een interne stap van de huidige functionaris zijn wij voor het Hoofdkantoor in Eindhoven op zoek naar een:

                    Manager Financial Accounting & Control (40 uur per week)

De Manager Financial Accounting & Control is verantwoordelijk voor alle transactionele financiële activiteiten en processen alsmede de consolidatie en rapportage van reguliere financiële en non-financiële performance (indicatoren). Hiervoor heeft hij een team van 8 personen tot zijn/haar beschikking waaraan hij dagelijks leiding en sturing geeft.

De Manager Financial Accounting & Control rapporteert direct aan de Chief Financial Officer en maakt deel uit van het management team.

Taken/verantwoordelijkheden:
•Zorg dragen voor een optimale invulling van de financiële administratie en processen; ?opstellen en eerste analyse van alle reguliere rapportages (financieel & operationeel);
-inrichting van de financiële processen en systemen die voldoen aan interne en externe wensen en vereisten inzake juistheid, tijdigheid, volledigheid, relevantie, efficiency en beperking van materiële en immateriële risico’s. Sommige processen zijn algemeen, andere specifiek (bijv. specifieke compliance issues die te maken hebben met verzekerde zorg zoals DigiMV/DOT systematiek/waarderingsissues onderhanden werk)
-zorgdragen voor efficiënte verwerking van facturen en declaraties;
-zorgdragen voor juiste kwaliteitscontroles op output van de afdeling;
-escalatie ten aanzien van klachten over facturatie, declaraties en betalingen.

Risk & control framewerk; ?structuur en proces inzake inrichting, executie, meten en onderhouden van het Risk & control framewerk;
-voorbereiden/opstellen van jaardossiers;
-voorbereiden van (interim) audits / controles;
-begeleiden van audits.

Leidinggeven aan de afdeling Financial Accounting & Control;

 -signaleert interne en externe ontwikkelingen alsmede structurele knelpunten en kansen op het gebied van eigen financiële afdeling, financiële processen en systemen, administratie en rapportages. De manager vertaalt deze ontwikkelingen naar consequenties voor Equipe en de eigen afdeling en brengt voorstellen in bij de directie;
-vertegenwoordigt de afdeling in sector overstijgend overleg zoals MT meetings;
-voert het personeelsbeleid uit onder meer door het voeren van ontwikkelings-,  functionerings- en verzuimgesprekken;
-begeleidt en coacht de medewerkers bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden;
-draagt zorg voor het (doen) inwerken van nieuwe medewerkers;
-voert het vastgestelde organisatiebeleid uit op de afdeling met betrekking tot ARBO, bedrijfshulpverlening en kwaliteit;
-organiseert en leidt het werkoverleg.

Tactische / operationele fiscale activiteiten;

-opstellen van BTW aangiften voor de fiscale eenheid;
-opstellen fiscale vastlegging en begeleiden aangifte proces VPB;
-identificeren van kansen en risico’s o.b.v. bestaande en nieuwe fiscale wetgeving.

•Overige werkzaamheden.

-aanspreekpunt voor operationele financiële en rapportage vragen vanuit directie, managementteam en medewerkers van de financiële administratie;
-neemt namens de organisatie mede deel aan in- en externe besprekingen en onderhandelingen op het gebied van financial control, financiële audit en fiscaliteit.


Functie-eisen, vaardigheden en verantwoordelijkheden:
•kennis van administratieve processen op minimaal WO-niveau (RA is een pré);
•actuele kennis van wet- en regelgeving inzake accounting en fiscale zaken;
•kennis van en kunnen toepassen van managementtechnieken;
•kennis en ervaring hebben met het opstellen en analyseren van maandrapportages en aangiftes BTW/VPB aangiften (FE);
•kennis van financiële systemen bij voorkeur Exact, VCD crediteuren, DB3, Scansys;
•sociale vaardigheden zoals tact, invoelingsvermogen, overtuigingskracht en het overbruggen van tegengestelde belangen bij het leidinggeven en bij het onderhouden van contacten met (staf)managers en directie;
•goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk;
•integriteit bij het uitvoeren van het personeelsbeleid;
•representatief voorkomen en gedrag bij het leidinggeven en bij het afhandelen van klachten.

Standplaats
•Eindhoven

Arbeidsvoorwaarden 
•Het betreft een fulltime functie. Salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ZKN (functiegroep 70). Een 13e maand en lease-auto maken onderdeel uit van het pakket.

Bij interesse kun je reageren via onderstaade link:

http://www.kendem.nl/bullhornjoblisting/manager-financial-accounting-control/

Interesse?
Bent u op zoek naar een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie dan ontvangen wij graag uw CV voorzien van motivatie:

Per post naar:
Equipe Zorgbedrijven
t.a.v. Kendem

Per e-mail naar:
Kendem

Equipe zorgbedrijven maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten